Wykonanie
Z czym jadacie kanapki? Z szynką? Z serem? Z pomidorem? A może tak jak ja lubicie wszelkiej
maści pasty? Ostatnio zajadamy się również warzywnym pasztetem. Jego przygotowanie zabiera dłuższą chwilę, ale otrzymujemy dwie małe keksówki fantastycznego pasztetu, który w zależności od upodobań możemy jeść sam, z
ogórkiem kiszonym, z
pomidorem... W każdej z tych wersji smakuje rewelacyjnie :)

Składniki:opakowanie
mrożonych warzyw w paskachopakowanie
mrożonej marchewki z
groszkiem200 g
migdałów6
jajek2 łyżeczki
natki pietruszki2
czerwone cebulekilka łyżek
olejusól2 małe keksówki (ja wybieram jednorazowe aluminiowe)

Sposób przygotowania:
Marchewkę z
groszkiem i
włoszczyznę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie i odcedź. Następnie wrzuć na rozgrzaną patelnię i przesmaż z zeszkloną wcześniej
cebulą. Całość przykryj i duś na małym ogniu przez 10 minut. Odstaw do ostygnięcia i zmiksuj.Na patelni upraż pokruszone
migdały. Dodaj je do gotowej masy i wymieszaj razem z
natką i
jajkami. Foremki wypełnij przygotowaną masą i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 st. przez ok. 30-40 minut.