Wykonanie
Przepis na pyszne dewolaje jest znany od lat, dzisiaj pomysł na nadzienie
serowe z dodatkiem
ogórka konserwowego. Farsz zawinęłam w rozbite
mięso, panierowałam i smażyłam na
oleju. Kotlety podajemy na ciepło do frytek,
ziemniaków, warzyw lub zjadamy z
pieczywem.

SKŁADNIKI :6-8 kotletów ze
schabu200 g
sera goudykilka
ogórków konserwowychsól,
pieprz,
papryka do smaku2
jajkabułka tarta do panierowania
olej do smażeniaPRZYGOTOWANIE :Kotlety rozbijamy cienko, doprawiamy do smaku z każdej strony.
ser i
ogórki kroimy w słupki o grubości około 0,5 cm.Na każdy kotlet kładziemy po dwa kawałki
sera i kawałek
ogórka,Zwijamy dewolaje, podwijając końcówki kotleta do środka.Roladki panierujemy w
jajku,
bułce tartej i smażymy na rozgrzanym
oleju z jednej i drugiej strony aż ładnie się zarumienią.Podajemy ciepłe z dodatkami, smacznego.
