ßßß
Moje ulubione zielone mielone czyli kotlety z mrożonego zielonego groszku :) Jeśli lubicie słodkawy smak świeżego groszku to na pewno będą Wam smakować. Są mięciutkie, przygotowuje się je ekspresowo i smaży dosłownie w kilka minut. Można je doprawić na milion sposobów, dodać paprykę czosnek czy zioła, ale ja zwykle dodaję tylko szczyptę soli, bo uwielbiam smak groszku i nie chcę go niczym przyćmić. Genialne do domowych pieczonych ziemniaków i świeżej surówki na lekki, zdrowy, wakacyjny obiad :)kalorie i makroskładniki dla 1 sztukiskładniki na 12 kotlecików► groszek mrożony [4 5 0 g / 1 paczka mrożonego produktu ]► bułka tarta [40 g / 1/3 szklanki]► s ól i inne ulubione przyprawy [szczypta ]► olej kokosowy [1 0 g / 1 łyżka]Ugotować zielony groszek zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.Odsączyć i przełożyć do miski.Zblendować na gęstą pastę.Dodać bułki tartej, doprawić i wymieszać.Rozgrzać olej kokosowy na patelni, uformować kotleciki i smażyć z obu stron do zarumienienia.