ßßß
SKŁADNIKI:opakowanie ciasta francuskiego1 filet z kurczaka + ulubiona przyprawa + 2 łyżki oleju do smażenia5-7 łyżek keczupu5 czarnych oliwekkilka plasterków marynowanej papryczki Jalapenokilka plasterków czerwonej papryki (u mnie Ramiro)5 pieczarek10 dag startego, żółtego sera/ mozzarelliPRZYGOTOWANIE:Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Mieszamy go z ulubioną przyprawą np. do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju, aż mięso się lekko ozłoci. Odstawiamy do ostygnięcia.Piekarnik nastawiamy na 200 st. C.Ciasto francuskie rozwijamy na blaszce z piekarnika (wraz z papierem, w który było zawinięte) i smarujemy keczupem. Na posmarowanym cieście układamy kawałeczki kurczaka i pokrojone w plasterki warzywa. Całość posypujemy serem i wkładamy do piekarnika.Pizzę pieczemy ok. 20-25 minut, aż spód się przyrumieni. Podajemy np. z sosem czosnkowym . Smacznego!