Wykonanie

Od miesiąca kombinuje i wymyślam różne fit ciasta, na kilka już przepisy zagościły na blogu. Postanowiłam zrobić takie dietetyczne ciasto z
bananów.
Banany są głównym składnikiem i nadają całkowitą słodkość ciastu. Ciasto robimy bez słodzika i bez
cukru. Do tego ciasta należy wykorzystać możliwie jak najbardziej dojrzałe
banany. Im bardziej dojrzałe tym słodsze.Ciasto robiłam pierwszy raz kompletnie z wyobraźni i wyszło całkiem fajne ciacho! Polecam!

SKŁADNIKI:- 4 dojrzałe
banany- 1/3 szklanka
oleju rzepakowego- 7 czubatych łyżek
mąki owsianej- 1/2 szkl.
mleka- 4
jajkaBanany zmiksuj z
olejem,
mlekiem i
żółtkami.
Białka ubij na sztywno. Dodaj do masy, delikatnie wymieszaj, dodaj
mąkę. Przelej do tortownicy i upiecz na złoty kolor. Temp. 170 stopni czas 45- 55 minut.

Smacznego i polecam wszystkim tym, którzy dbają o linię ;-)))Buźka do zobaczenia na Insta ;-)Pięknego Dnia!