ßßß Cookit - przepis na Ryba zapiekana w sosie koperkowym

Ryba zapiekana w sosie koperkowym

nazwa

Wykonanie

Ryba to bardzo wdzięczny produkt. Bardzo lubię robić coś z niej na obiad, a że wszyscy w domu też lubią ryby, więc tylko korzystać.
Składniki:
450 g filetów z ryby (u mnie był morszczuk)
1 szklanka śmietany 18%
1 pęczek koperku
2 ząbki czosnku
2 łyżki białego wina (pominęłam)
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
1/2 łyżeczki kurkumy
Sposób wykonania:
1.Odmrożone lub świeże filety ryby oprószyć solą i pieprzem i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
2. W misce wymieszać śmietanę, biały wino, sok z cytryny, dodać koperek i kurkumę.
3. Sosem polać rybę, zapiekać w 180 st.C przez 30-40 minut, do momentu, aż ryba nie będzie surowa.
Smacznego!!!
Źródło: Nikol od kuchni
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2016/04/ryba-zapiekana-w-sosie-koperkowym.html