ßßß
Cookit - przepis na Gulasz z czerwoną fasolką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz z czerwoną fasolką
Składniki
Cebula
Fasola czerwona
Koncentrat pomidorowy
Łopatka
Olej
Papryka czerwona
Papryka słodka
Pieczarki
Pieprz
Sól
Mięso gulaszowe
Bulion wołowy
Wieprzowina
Przyprawy
Pieprz cayenne
Wykonanie
Uwielbiam wszelkiego rodzaju gulasze. Ten z
czerwoną fasolka
jest naprawdę pyszny!
2
cebule
1/2
czerwonej papryki
500 g
mięsa gulaszowego
z
łopatki
Przyprawa
do
wieprzowiny
5-6
pieczarek
220 g
czerwonej fasolki
konserwowej JAMAR1 szklanka
bulionu wołowego
4 łyżki
koncentratu pomidorowego
0,5 łyżeczki
pieprzu cayenne
0,5 łyżeczki
słodkiej papryki
Sól
Pieprz
Olej
Cebulę
oraz
paprykę
kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanym
oleju
.
Mięso
kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy
przyprawą
do
wieprzowiny
. Dodajemy do
cebuli
i
papryki
. Dusimy, często mieszamy aby się nie przypaliło. Po kilku minutach dokładamy pokrojone w plasterki
pieczarki
i odsączoną
czerwoną fasolkę
. Podlewamy
bulionem
wymieszanym z
koncentratem pomidorowym
. Doprawiamy
przyprawami
. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Gdy
bulion
nam wyparuje możemy delikatnie podlać
mięso
wodą
.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2016/04/gulasz-z-czerwona-fasolka.html
Przepisy powiązane
CEBULOWE LECZO Z KLOPSIKAMI
CEBULOWE LECZO Z KLOPSIKAMI
CEBULOWE LECZO Z KLOPSIKAMI
CEBULOWE LECZO Z KLOPSIKAMI
CEBULOWE LECZO Z KLOPSIKAMI
Składniki powiązane (0)