Wykonanie
Dzień dobry kochani. Obudziło mnie dzisiaj piękne słoneczko, sobota, dzień wolny od pracy. No i czas na spokojne i rodzinne śniadanie, bez pośpiechu. Zrobiłam
masło z
koperkiem i
pietruszką, często robię takie różne
masła smakowe na kanapki, do tego wystarczą ulubione dodatki,
ser czy
wędlina, u mnie są to warzywa. Do tego pyszna
kawka z pianką i rodzinne śniadanie gotowe. Możne je zjeść wspólnie przy
stole, z uśmiechem rozmawiając o wszystkim i o niczym. Miłego dnia życzę i pogodnego, teraz zaczyna się już chmurzyć i zapowiadają opady deszczu, ja zostawiam was z pysznym śniadankiem a sama lecę pojeździć na rowerze.Zapraszam :-)Składniki:- kostka
masła (200 g)- 1 ząbek
czosnku- szczypta
soli- 2 łyżeczki koncentratu
koperku- 2 łyżeczki koncentratu
pietruszkiWykonanie:Kostkę
masła kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do misy blendera, dodajemy ząbek
czosnku, koncentrat
koperku i
pietruszki oraz szczyptę
soli. Wszystko razem miksujemy na gładką masę. Maseczko przekładamy do pojemnika, słoiczka i wykorzystujemy na kanapki.Przechowujemy w lodówce. Ja przygotowałam kanapki z
rukolą,
ogórkiem zielonym i
papryką. Ale można dodać jeszcze
ser żółty, pleśniowy,
wędlinę,
pomidora, co tylko chcemy i lubimy. Takie
masło możemy także wykorzystać do
ziemniaków gotowanych czy pieczonych.