ßßß
 
            
         Dzień dobry kochani. Obudziło mnie dzisiaj piękne słoneczko, sobota, dzień wolny od pracy. No i czas na spokojne i rodzinne śniadanie, bez pośpiechu. Zrobiłam masło z koperkiem i pietruszką, często robię takie różne masła smakowe na kanapki, do tego wystarczą ulubione dodatki, ser czy wędlina, u mnie są to warzywa. Do tego pyszna kawka z pianką i rodzinne śniadanie gotowe. Możne je zjeść wspólnie przy stole, z uśmiechem rozmawiając o wszystkim i o niczym. Miłego dnia życzę i pogodnego, teraz zaczyna się już chmurzyć i zapowiadają opady deszczu, ja zostawiam was z pysznym śniadankiem a sama lecę pojeździć na rowerze.Zapraszam :-)Składniki:- kostka masła (200 g)- 1 ząbek czosnku- szczypta soli- 2 łyżeczki koncentratu koperku- 2 łyżeczki koncentratu pietruszkiWykonanie:Kostkę masła kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do misy blendera, dodajemy ząbek czosnku, koncentrat koperku i pietruszki oraz szczyptę soli. Wszystko razem miksujemy na gładką masę. Maseczko przekładamy do pojemnika, słoiczka i wykorzystujemy na kanapki.Przechowujemy w lodówce. Ja przygotowałam kanapki z rukolą, ogórkiem zielonym i papryką. Ale można dodać jeszcze ser żółty, pleśniowy, wędlinę, pomidora, co tylko chcemy i lubimy. Takie masło możemy także wykorzystać do ziemniaków gotowanych czy pieczonych.
Dzień dobry kochani. Obudziło mnie dzisiaj piękne słoneczko, sobota, dzień wolny od pracy. No i czas na spokojne i rodzinne śniadanie, bez pośpiechu. Zrobiłam masło z koperkiem i pietruszką, często robię takie różne masła smakowe na kanapki, do tego wystarczą ulubione dodatki, ser czy wędlina, u mnie są to warzywa. Do tego pyszna kawka z pianką i rodzinne śniadanie gotowe. Możne je zjeść wspólnie przy stole, z uśmiechem rozmawiając o wszystkim i o niczym. Miłego dnia życzę i pogodnego, teraz zaczyna się już chmurzyć i zapowiadają opady deszczu, ja zostawiam was z pysznym śniadankiem a sama lecę pojeździć na rowerze.Zapraszam :-)Składniki:- kostka masła (200 g)- 1 ząbek czosnku- szczypta soli- 2 łyżeczki koncentratu koperku- 2 łyżeczki koncentratu pietruszkiWykonanie:Kostkę masła kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do misy blendera, dodajemy ząbek czosnku, koncentrat koperku i pietruszki oraz szczyptę soli. Wszystko razem miksujemy na gładką masę. Maseczko przekładamy do pojemnika, słoiczka i wykorzystujemy na kanapki.Przechowujemy w lodówce. Ja przygotowałam kanapki z rukolą, ogórkiem zielonym i papryką. Ale można dodać jeszcze ser żółty, pleśniowy, wędlinę, pomidora, co tylko chcemy i lubimy. Takie masło możemy także wykorzystać do ziemniaków gotowanych czy pieczonych.
