Wykonanie
Pyszne królewskie śniadanie.
Jajka sadzone na
jarmużu robiłam już w wersji z tahini . Ta odsłona jest bardziej wiosenna i kolorowa. :)

Składniki:dwie filiżanki poszarpanych liści
jarmużu2
jajka3 łyżki uprażonych
ziaren słonecznikapół małej
czerwonej cebulisól morskapieprz świeżo mielony1/4
papryki2
rzodkiewkigarść pociętego
szczypiorkuPrzygotowanie:
Cebulę posiekać w piórka, podsmażyć na
oliwie z oliwek.
Paprykę pokroić w paski.Na patelnię dodać
paprykę i liście
jarmużu, przykryć pokrywką. Po ok 2 minutach zdjąć pokrywkę (liście powinny być miękkie), wbić na środek dwa
jajka, posypać całość
solą,
pieprzem,
rzodkiewką pokrojoną w talarki i
słonecznikiem, przykryć na ok 3 minuty. Zdjąć pokrywkę, jeśli
białko jajek jest już ścięte, zdjąć z patelni na talerz, posypać
szczypiorkiem.Smacznego! :)
