Wykonanie
Mam chorobę na punkcie królewskich śniadań. I
mogę ze spokojem stwierdzić, że od tego jestem już uzależniona. Danie sprawdzi się również jako lekki lunch. :)

Składniki:dwie filiżanki poszarpanych liści
jarmużu2
jajka3 łyżki uprażonych
ziaren słonecznikapół małej
czerwonej cebulisól morskapieprz świeżo mielonyczubata łyżka tahini -> przepis tutajPrzygotowanie :
Cebulę posiekać w piórka, podsmażyć na
oliwie z oliwek. Dodać liście
jarmużu i przykryć patelnię pokrywką. Po ok 2 minutach zdjąć pokrywkę (liście powinny być miękkie), wbić na środek dwa
jajka, posypać całość
solą,
pieprzem i
słonecznikiem, przykryć na ok 3 minuty. Zdjąć pokrywkę, jeśli
białko jajek jest już ścięte, zdjąć z patelni na talerz i zajadać z tahini. :)



