Wykonanie
Świetny przepis na śniadanie nie tylko dla dbających o linię ;)
Otręby pszenne są niezwykle bogate w błonnik, witaminy z grupy B wspomagające metabolizm i pracę układu nerwowego, witaminę E (witamina młodości) oraz żelazo, potas, cynk, magnez i miedź. Korzystajcie z ich dobroci :)

SKŁADNIKI ( dla 1 osoby - 259 kcal)
1
jajko4 łyżki
otrębów pszennych1/2 szklanki
mleka1 łyżka
jogurtu naturalnego1/2
banana1 łyżeczka
cynamonu1/2 łyżeczki
masłaPRZYGOTOWANIE
Jajko mieszamy z
otrębami,
mlekiem,
jogurtem i 1/2 łyżeczki
cynamonu. Na małej patelni rozpuszczamy
masło i smażymy omlet - pod przykryciem.
Banana kroimy w cienkie plasterki.
Gotowy omlet zsuwamy na talerz, układamy na nim
banana i oprószamy resztą
cynamonu.
Smacznego :)


Porcja - 259 kcal, w tym :
-
białka - 15,1 g
- tłuszcz - 10 , 3 g
- węglowodany - 35 , 4 g
- błonnik - 9 , 9 g
Zapraszam na Fanpage FB i Instagram