ßßß Cookit - przepis na Ryba w pieczarkach

Ryba w pieczarkach

nazwa

Wykonanie

« Polędwiczki wieprzowe z ...
Pieczarki w ziołowym sosie »
Warto jadać ryby :) Może z pieczarkami?
Dla 4 osób:
1 kg filetów z ryby np. dorsza
150 g masła
odrobina oliwy
sól
1 szklanka gęstej śmietany
3-4 łyżki mąki
300 g pieczarek
Rybę oczyścić, posolić, obtoczyć w mące i obrumienić na mocno rozgrzanej oliwie. Przełozyć do ogniotrwalego półmiska lub kilku mniejszych, obłożyć kawałkami surowego masła, wstawić do gorącego piekarnika (180st C), piec 15 minut. Następnie zalać śmietaną i piec jeszcze 3 minuty. W tym czasie usmażyć na patelni na maśle grzyby. Kiedy bedą rumiane posolić. Wyjetą z pieca rybe posypac grzybami.
Wpis uczestniczy w akcji Pieczarkowy tydzień
czwartek, 21 kwietnia 2016, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2016/04/Ryba-w-pieczarkach.html