« Polędwiczki wieprzowe z ...Pieczarki w ziołowym sosie »Warto jadać ryby :) Może z pieczarkami?Dla 4 osób:1 kg filetów z ryby np. dorsza150 g masłaodrobina oliwysól1 szklanka gęstej śmietany3-4 łyżki mąki300 g pieczarekRybę oczyścić, posolić, obtoczyć w mące i obrumienić na mocno rozgrzanej oliwie. Przełozyć do ogniotrwalego półmiska lub kilku mniejszych, obłożyć kawałkami surowego masła, wstawić do gorącego piekarnika (180st C), piec 15 minut. Następnie zalać śmietaną i piec jeszcze 3 minuty. W tym czasie usmażyć na patelni na maślegrzyby. Kiedy bedą rumiane posolić. Wyjetą z pieca rybe posypac grzybami.Wpis uczestniczy w akcji Pieczarkowy tydzieńczwartek, 21 kwietnia 2016, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze