Wykonanie
Dzień dobry!Na dobre i słodkie rozpoczęcie weekendu zapraszamy na sernik z
białą czekoladą, a do tego spód jest z masy
ciasteczkowej i polany jest musem z
truskawek. <3Uwierzcie nam, zniknie w chwilę moment.A więc...Do dzieła!
Składniki:3 tabliczki
białej czekolady1 kg zmielonego
twarogu białego (temperatura pokojowa)4
jaja średnie (temperatura pokojowa)1 łyżka
mąki ziemniaczanej2 łyżki
cukruDodatkowo:
truskawkiewentualnie
cukierNa spód:250 g
ciastek czekoladowychok. 50 g
masłaPrzygotowanie:Miękkie
masło oraz
ciasteczka zmiksuj w blenderze.Od razu możesz przygotować formę (26 cm). Wyłóż papierem do pieczenia lub natrzyj masłem/
olejem, a następnie
mąką oprósz.Na tak przygotowaną formę wyłóż masę
ciasteczkową, uklep.Do miksera dodaj zmielony
twaróg. Lekko zmiksuj.Następnie powoli po 1
jajku wbijaj do masy serowej, tak aby powstała puszysta masa.Jak masa jest już puszysta dodaj
cukier,
mąkę ziemniaczaną.Roztop w kąpieli
wodnej czekolady.Cały czas miksując wlewaj małym strużkiem
czekoladę do masy.Na masę
ciasteczkową do formy dodaj naszą masę
serową. Wyrównaj wierzch.Włóż do piekarnika na około 60 minut do temperatury 160 stopni.W międzyczasie przygotujemy mus
truskawkowy. Miksujemy w blenderze
truskawki.Jeśli mus nie jest tak słodki, dodaj odrobinę
cukru.Wyłóż ciasto z piekarnika, a następnie polej musem. Teraz można delektować się słodkim smakiem sernika. <3Smacznego!Jakie macie
plany na weekend? Podzielcie się w komentarzu.My za to planujemy wybrać się do restauracji w Gdyni na pyszny obiad. Do jakiej restauracji się wybierzemy, dowiecie się z naszego fanpag e i instagramu (@monikoza_blog).Miłego weekendu.~M&M