Wykonanie
Ostatnio miałam mały remont tzn.malowanie. Kiedy już byliśmy w trakcie dostaliśmy tel,że wyjeżdżamy w góry,ale jak,to ? Przecież nie rzucę wszystkiego..W poniedziałek zaczęliśmy a we wtorek już wszystko było skończone. Jeszcze tylko pakowanie i wyjazd ! Wszystko na wariata..Ale mimo,to wyjazd się udał. Po przyjeździe do domu skończyłam sprzątanie. Co prawda jeszcze wiele przed nami.. Listwy podłogowe,łazienka,,meble,ale to już z czasem...Zapraszam na pyszne
mięsko.Składniki:500 g
piersi z kurczaka3
kabanosy1 łyżeczka
czosnku granulowanego1 łyżeczka
ziół prowansalskich1 łyżeczka
słodkiej papryki1/2 łyżeczki
soli1/2 łyżeczki
chilli3 łyżki
oliwy z oliwekszczypta
pieprzuPrzygotuj marynatę.
Przyprawy przełóż do miseczki,dodaj
oliwę z oliwek. Wymieszaj.W każdym
filecie z kurczaka zrób nacięcie,tak aby powstał otwór. W każdym otworze umieść
kabanosy.Tak przygotowane filety posmaruj marynatą i przełóż do torebek do smażenia.
Torebki z filetami wyłóż na dobrze rozgrzaną patelnię i smaż przez ok. 7 minut z każdej strony.