Wykonanie

Składniki:250 g
margaryny3 szklanki
mąki1/2 szklanki
piwadżem brzoskwiniowy lub inny
Margarynę przełóż do zamrażalnika i wyjmij,gdy będzie wystarczająco twarda by ją zetrzeć na tarce.
Margarynę zetrzyj na tarce o grubych oczkach,dodaj przesianą
mąkę,wlej
piwo i zagnieć ciasto.Ciasto
owiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.Następnie,ciasto cienko rozwałkuj i nożem lub foremką do
ciastek wykrój kwadraty.

Na środek każdego kwadratu nałóż ok 1 łyżeczkę
dżemu.

Kwadraty
sklej rogami.
Ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 C przez ok. 15 minut lub do momentu,gdy nabiorą złotego koloru.
Ciastka można posypać
cukrem pudrem lub polukrować.