ßßß
Tylko trzy składniki dzielą Cię od idealnej polewy czekoladowej: prawdziwe gorzkie kakao, olej kokosowy i płynny syrop słodzący Twojego wyboru. Jest mocno kakaowa, miękka, rozpływa się z ustach i szybko zasycha, czyt. ma absolutnie wszystkie właściwości idealnej polewy czekoladowej. Oprócz tego nie zawiera margaryny, rafinowanego cukru, mleka, masła i jest prosta do wykonania, do tego można jej użyć do polania owoców, ciast, lodów, placków, naleśników czy innych deserów.kalorie i makroskładniki dla 1 truskawkiporcja na ok. 0.5 kg truskawek► olej kokosowy [3 łyżki]► miód/ syrop z agawy/syrop klonowy [2 łyżki]► kakao ciemne w proszku [2 łyżki]Olej kokosowy i miód wymieszać, w razie potrzeby podgrzać delikatnie w rondelku (nie dopuścić do zagotowania!).Do jednolitej masy dodać kakao i wymieszać.Polewa zastyga dość szybko w lodówce i w chwili przygotowania jest dość rzadka. Żeby uzyskać porządną warstwę czekolady zanurzyłam truskawki raz, schłodziłam przez chwilę i zanurzyłam po raz drugi.