Wykonanie
Tylko trzy składniki dzielą Cię od idealnej
polewy czekoladowej: prawdziwe gorzkie
kakao,
olej kokosowy i płynny
syrop słodzący Twojego wyboru. Jest mocno
kakaowa, miękka, rozpływa się z ustach i szybko zasycha, czyt. ma absolutnie wszystkie właściwości idealnej
polewy czekoladowej. Oprócz tego nie zawiera
margaryny, rafinowanego
cukru,
mleka,
masła i jest prosta do wykonania, do tego można jej użyć do polania
owoców, ciast,
lodów, placków, naleśników czy innych deserów.kalorie i makroskładniki dla 1
truskawkiporcja na ok. 0.5 kg
truskawek►
olej kokosowy [3 łyżki]► miód/
syrop z agawy/syrop klonowy [2 łyżki]►
kakao ciemne w proszku [2 łyżki]
Olej kokosowy i
miód wymieszać, w razie potrzeby podgrzać delikatnie w rondelku (nie dopuścić do zagotowania!).Do jednolitej masy dodać
kakao i wymieszać.Polewa zastyga dość szybko w lodówce i w chwili przygotowania jest dość rzadka. Żeby uzyskać porządną warstwę
czekolady zanurzyłam
truskawki raz, schłodziłam przez chwilę i zanurzyłam po raz drugi.