Wykonanie
            Cynamonowy pudding ryżowy z jabłkami świetnie wkomponowuje się w dzisiejszą aurę, bardziej kojarząca się z jesienią, aniżeli wiosną. Pomimo, że ugotowanie deseru zajmuje godzinę, to nie wymaga on dużego nakładu pracy, bo robi się wręcz "sam". Wystarczy wsypać do garnka 
ryż, 
cukier i 
przyprawy, zalać je 
mlekiem i gotować, co jakiś czas mieszając. Jednak ostrzegam, ze lepiej do 
puddingu zaglądać częściej niż rzadziej, bo jest go dość łatwo przypiec, a szorowanie garnka nie jest zbyt przyjemne;)


Składniki n 5 porcji:
pudding:100g 
ryżu jaśminowego lub arborio1l 
mleka2 łyżki 
brązowego cukrułyżeczka 
cynamonupół łyżeczki 
imbirupowidło 
jabłkowe:4 
jabłka2 łyżki 
cukru brązowego1/4 szklanki 
wodypudding:Do garnka wsypujemy 
ryż, 
cukier i 
przyprawy. Zalewamy 
mlekiem. 
Ryż gotujemy przez godzinę na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy 
pudding będzie gotowy, przekładamy go do pięciu pucharków lub dużych szklanek.powidło 
jabłkowe:
Jabłka myjemy, obieramy i wydrążamy gniazda nasienne. 
Owoce kroimy na plastry i wrzucamy do garnka. Dosypujemy do nich 
cukier i wlewamy około 1/4 szklanki 
wody. Gotujemy je, co jakiś czas mieszając, tak długo aż się rozpadną. Jeśli trafiliście na bardzo twardą, nie dająca się łatwo rozgotować odmianę 
jabłek, to możecie po około 15 -20 minutach je zblendować.Gotowe 
jabłka nakładamy na 
pudding w pucharkach.Podajemy od razu lub po schłodzeniu.Smacznego:)