Wykonanie
Uwielbiam kremy z
awokado. Na blogu znajdziecie moje dwa ulubione przepisy na
krem czekoladowy i
waniliowy . Zazwyczaj podaję je z naleśnikami, placuszkami, czy na owsiance, ale tym razem stanowił on bazę deserku.
Awokado w połączeniu z
bananem stworzyło delikatną, przyjemną konsystencję.Krem nie tylko jest wyśmienity, ale zawiera również mnóstwo witamin,
soli mineralnych i zdrowych tłuszczów.Składniki na 2 porcje:bardzo dojrzałe
awokadodojrzały
bananłyżka
cukru brązowegołyżka
kakaoWszystkie składniki dokładnie blendujemy. Jeżeli krem nie będzie wystarczająco słodki, dodajemy łyżkę
cukru.Deser chłodzimy w lodówce lub jemy od razu. Krem podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja wybrałam
jogurt,
czekoladę i mrożone
maliny.Smacznego:)