Wykonanie
Ostatnio często nie mam czasu na porządne śniadanie i jedyne na co mnie stać to wrzucenie rano składników do blendera kielichowego i przelanie koktajlu do szklanki. Dzisiejsze połączenie smaków wyjątkowo mi podpasowało, więc postanowiłam się nim z
Wami podzielić. Moim skromnym zdaniem w smaku bardzo przypomina szarlotkę, dzięki mrożonym cząstkom
banana jest gęsty, a
mleko sprawia, że całość jest kremowa. W połączeniu z garścią
migdałów jest dla mnie super opcją
śniadaniową na szybko, ale pewnie sprawdzi się świetnie także w innych okolicznościach, np. po treningu ;)kalorie i makroskładniki dla 1 porcji►
daktyle [45 g/ garść]►
woda [1/2 szklanki]►
jabłka [150 g/ 2 sztuki]►
banan mrożony [130 g/ 1 sztuka]►
mleko (u mnie
ryżowe) [125 ml / 1/2 szklanki]►
cynamon [szczypta]1. Noc wcześniej pokroić
banana w plasterki i zamrozić oraz namoczyć
daktyle w wodzie.2. Rano wrzucić do blendera wszystkie składniki i miksować przez 3-5 minut do uzyskania gładkiej konsystencji.