ßßß
Ostatnio często nie mam czasu na porządne śniadanie i jedyne na co mnie stać to wrzucenie rano składników do blendera kielichowego i przelanie koktajlu do szklanki. Dzisiejsze połączenie smaków wyjątkowo mi podpasowało, więc postanowiłam się nim z Wami podzielić. Moim skromnym zdaniem w smaku bardzo przypomina szarlotkę, dzięki mrożonym cząstkom banana jest gęsty, a mleko sprawia, że całość jest kremowa. W połączeniu z garścią migdałów jest dla mnie super opcją śniadaniową na szybko, ale pewnie sprawdzi się świetnie także w innych okolicznościach, np. po treningu ;)kalorie i makroskładniki dla 1 porcji► daktyle [45 g/ garść]► woda [1/2 szklanki]► jabłka [150 g/ 2 sztuki]► banan mrożony [130 g/ 1 sztuka]► mleko (u mnie ryżowe) [125 ml / 1/2 szklanki]► cynamon [szczypta]1. Noc wcześniej pokroić banana w plasterki i zamrozić oraz namoczyć daktyle w wodzie.2. Rano wrzucić do blendera wszystkie składniki i miksować przez 3-5 minut do uzyskania gładkiej konsystencji.