Wykonanie
Dziś ponownie o multicookerze ponieważ przeprowadzam testy tego sprzętu. Mam od tygodnia w domu model Multicookera Redmond RMC-M4502E-PLPostanowiłam sprawdzić czy jest lepszy niż tradycyjny garnek i łyżka. Nie zawiodłam się i kolejny raz wystawiam piątkę dla tego sprzęciku :) Mam już
plan na kolejny test, ale to dopiero za tydzień. Dziś zapraszam na pyszne śniadanie :)
Bez przywierania, bez mieszania w trakcie, wszystko pięknie uduszone i mięciutkie, a to w 5 minut! 5 minut przygotowania i 20 minut w zamkniętym pudle - tak uroczo nazwałam mojego multicookera. Zaczynam się do niego przyzwyczajać :)
RYŻ Z JABŁKAMISkładniki na więcej niż 4 porcje
śniadaniowe200g
ryżu3 a nawet 4 spore, słodkie
jabłka np.champion200ml
wody (jeśli nie ma przeciwwskazań można użyć
mleka)Łyżka karobuŁyżka esencji waniliowej
CynamonPrzygotowanie
Jabłka obieramy i kroimy wprost do misy multicookera w kawałkach. Ja pokroiłam drobno, bo to miało być śniadanie dla moich dzieci - w tym rocznego synka.
Ryż płuczemy i dorzucamy do michy. Mieszamy z resztą składników prócz
cynamonu. Nastawiamy na "OATMEAL" na 20 minut i zamykamy wieko.
W tym czasie szykujemy starsze dziecko do przedszkola a młodszemu zmieniamy pieluchę. Po 20 minutach do miseczek przekładamy dwie porcje
ryżu, posypujemy
cynamonem i wystawiamy za okno :) Po kolejnych 3 minutach dzieci już mogą jeść smaczne śniadanko :)
Przyznam, że akurat w przypadku tego przepisu multicooker sprawdził się świetnie - nie musiałam pilnować, mieszać, dolewać
wody w trakcie gotowania. Analogicznie przygotowuje się w nim
kaszę jaglaną czy perłową oraz każdą inną
kaszę, czy to na słodko, czy z warzywami. To bardzo wygodne.Pozdrawiamy!