ßßß
Bez przywierania, bez mieszania w trakcie, wszystko pięknie uduszone i mięciutkie, a to w 5 minut! 5 minut przygotowania i 20 minut w zamkniętym pudle - tak uroczo nazwałam mojego multicookera. Zaczynam się do niego przyzwyczajać :)RYŻ Z JABŁKAMISkładniki na więcej niż 4 porcje śniadaniowe200g ryżu3 a nawet 4 spore, słodkie jabłka np.champion200ml wody (jeśli nie ma przeciwwskazań można użyć mleka)Łyżka karobuŁyżka esencji waniliowejCynamonPrzygotowanieJabłka obieramy i kroimy wprost do misy multicookera w kawałkach. Ja pokroiłam drobno, bo to miało być śniadanie dla moich dzieci - w tym rocznego synka.Ryż płuczemy i dorzucamy do michy. Mieszamy z resztą składników prócz cynamonu. Nastawiamy na "OATMEAL" na 20 minut i zamykamy wieko.
Przyznam, że akurat w przypadku tego przepisu multicooker sprawdził się świetnie - nie musiałam pilnować, mieszać, dolewać wody w trakcie gotowania. Analogicznie przygotowuje się w nim kaszę jaglaną czy perłową oraz każdą inną kaszę, czy to na słodko, czy z warzywami. To bardzo wygodne.Pozdrawiamy!