Wykonanie
Ostatnio zmieniłam poranne nawyki. Nadal popijam
wodę z
cytryną i
miodem, ale dodatkowo staram się wypijać sok lub koktajl. Przygotowuję go dzień wcześniej bo to ułatwia sprawę. Czasem decyduję się na własnoręcznie wyciskany sok czasem jest to koktajl (zwykle któryś z tych: z
jarmużem, z
rukolą, z
kiwi, ze
szpinakiem). Dziś postawiłam na
seler i
kolendrę- połączenie specyficzne, ale jeśli lubicie
seler naciowy, to nie ma problemu. Wykonanie może wydawać się czasochłonne, ale w rzeczywistości tak nie jest. Wrzucamy wszystko do garnka i tyle. Dzięki temu zabiegowi
seler nieco zmienia smak na łagodniejszy. Wszystko można przygotować wcześniej np. wieczorem a rano po prostu wypić. Samo zdrowie:)

Składniki:4
łodygi seleragarść świeżej
kolendrywodaewentualnie
miód do smakuświeżo wyciśnięty
sok pomarańczowy do rozcieńczeniaWykonanie:
Seler pokrój w kawałki,
kolendrę posiekaj. Wszystko wrzuć do garnka i zalej ok 1,5 szklanki
wody. Gotuj aż
seler się rozpadnie. Jeśli
woda wyparuje dolewaj jej w miarę potrzeby. Gdy
seler zmięknie, wyrzuć wszystko na sitko i przeciśnij przez nie. Resztki usuń. Sok rozcieńcz z
wodą lub
sokiem pomarańczowym wg gustu. Dodaj
miód w razie potrzeby.Smacznego!