ßßß

Składniki:Ciasto:1 czubata (z górką ) szklanka mąki tortowej2 jajka1 szklanka mleka½ szklanki oleju rzepakowego¾ szklanki trzcinowego brązowego cukru½ tabliczki gorzkiej czekolady3 łyżki ciemnego kakao½ laski wanilii1 mała płaska łyżeczka sodyCzekoladowy krem:25 dag miękkiego masła35 dag cukru pudru10 dag ciemnego kakao150 ml mlekaDowolna posypkaczekoladowe serduszka Dr.OetkerSposób wykonania:Ciasto:Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy cukier trzcinowy, dodajemy kakao, kawę oraz pokruszoną na kawałki czekoladę oraz wydrążone ziarenka z laski wanilii, podgrzewamy na małym ogniu nie gotując, cały czas mieszając do rozpuszczenia. Zestawiamy z palnika, studzimy.Jajka ubijamy mikserem na puszystą masę , wlewamy olej, dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oraz masę kakaową, delikatnie rózgą mieszamy do połączenia składników.Formę do muffinków wykładamy papierowymi papilotkami, wlewamy ciasto do ¾ objętości foremek. Pieczemy około 30 minut w temp 175*c studzimy na kratce kuchennej.Czekoladowy krem:Miękkie masło o temp pokojowej umieścić w misie miksera i miksować aż będzie jasne i puszyste. Cały czas miksując, dodajemy stopniowo przesiany przez sitko cukier puder.Następnie wsypujemy do masy maślanej kakao i ucieramy dalej na średnich obrotach miksera, wlewając po trochu mleko.Miksujemy do uzyskania kremowej aksamitnej masy czekoladowej, masę przekładamy do szprycy cukierniczej, dekorujemy babeczki wg uznania.Słodkich wypieków !
http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html