Wykonanie
Zdrowa pasta do smarowania
pieczywa z cennymi składnikami
awokado i z dodatkiem
tuńczyka to doskonała energia na rozpoczęcie dnia. Polecam z chrupkim
razowym pieczywem.



Składniki:5 jaj1 dojrzałe
awokado1 puszka
tuńczyka w sosie własnym½
cebuli czerwonej1 ząbek
czosnkuPęczek
natki pietruszki2 łyżki
jogurtu naturalnego1 łyżeczka
soku z limonkiBiały pieprz do smaku
Sól do smakuSposób przygotowania:
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, miąższ rozdrabniamy widelcem, skrapiamy
sokiem z limonki aby nie ściemniał,
jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce,
cebulę siekamy w drobną kostkę,
czosnek przeciskamy przez praskę , wszystkie składniki łączymy w miseczce, doprawiamy do smaku
solą i
białym pieprzem, dodajemy
jogurt mieszamy, układamy pastę na kromeczkach posypujemy grubo posiekaną
natką pietruszki.Smacznego!