Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Ozór dzika wędzonyStynka w pomidorach - ... »
Schab prasowany
![](/Data/Images/wyrobydomowe.blox.pl\2016_slash_04_slash_Schab-prasowany/l/202987210.jpg)
Składniki-
schab wieprzowy-
sos sojowy (dobrej jakości)- trawa żubrowa- peklosól-
żelatyna-
woda- osłonki barierowe
Schab z mizdrą i warkoczem peklujemy na mokro. Zalewę robimy na 5 dni. Na 0,5l
wody dajemy 45g peklosoli oraz łyżkę
sosu sojowego i trochę trawy żubrowej. Solanki stosujemy w ilości 0,5l na kg
mięsa.
![](/Data/Images/wyrobydomowe.blox.pl\2016_slash_04_slash_Schab-prasowany/l/286090057.jpg)
Po zapeklowaniu
schab wkładamy do osłonki barierowej wysypujemy 1-2 łyżeczki
żelatyny i zawiązujemy końce osłonki. Można dodać niewielką ilość
wody celem wypełnienia osłonki w 100%.
Schab wkładamy do
wody o temperaturze ok. 80 stopni i parzymy przez 1,5h utrzymując temp.
wody na poziomie 75-80 stopni. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy w zimnej wodzie, a następnie umieszczamy w chłodnym miejscu.Jeśli nie mamy osłonek barierowych do sprasowania można zastosować
szynkowar.Smacznegośroda, 06 kwietnia 2016, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Dorsz w
oleju - konserwa ...Stynka w pomidorach - ...
Schab prasowanyOzór dzika wędzony
Kiełbaski castor fiberKonserwa - pasztet castor ...Wędzarnia BogdanaKonserwa -
ryba w olejuPieczony ogon
bobraKonserwa -
ryba w pomidorach_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter