ßßß Cookit - przepis na Ozór dzika wędzony

Ozór dzika wędzony

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kiełbaski castor fiber
Schab prasowany »
Ozór dzika wędzony
Świetna przekąska.
Składniki:
- ozory z dzika lub wieprzowe
- peklosól
- pieprz
- czosnek
- trawa żubrowa
W ozory najpierw wbijamy wykałaczki bambusowe i obcinamy końce. Później oparzamy w gorącej wodzie i zdejmujemy skórę. Następnie peklujemy je wg. tabeli peklowania mokrego 5-7 dni dodając przyprawy i zioła. Po peklowaniu wieszamy je na hakach na 24-48h w chłodnym pomieszczeniu poniżej 10 stopni.
Wieszamy w wędzarni i osuszamy, a następnie wędzimy do uzyskania żądanego koloru (jasno brązowego). Po wędzeniu ozory parzymy w wodzie o temp. do 80 stopni do momentu osiągnięcia wewnątrz ok. 70 stopni w ich najgrubszym miejscu. Chłodzimy. Smacznego
czwartek, 31 marca 2016, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Stynka w pomidorach - ...
Schab prasowany
Ozór dzika wędzony
Kiełbaski castor fiber
Konserwa - pasztet castor ...
Wędzarnia Bogdana
Konserwa - ryba w oleju
Pieczony ogon bobra
Konserwa - ryba w pomidorach
Pasztet myśliwski - konserwa
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2016/03/Ozor-dzika-wedzony.html