Wykonanie
            Pyszna 
rybka i maślane warzywka to prawdziwa uczta dla kubków 
smakowych :)Składniki2 średnie 
pstrągi1 
marchewkakawałek 
selera1 mała 
cebulakawałek 
pora5-6 
pieczarek1/2 kostki 
masłasól, 
pieprzsok z cytrynySposób przygotowania
Pstrągi umyć, osuszyć, odciąć głowy, skropić 
sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
Pora pokroić w półplasterki, 
cebulę w piórka, resztę warzyw w zapałkę. Na patelni rozpuścić 1/4 kostki 
masła, wrzucić 
marchewkę i 
selera, podsmazyć chwilę i dodać resztę warzyw. Smażyć, mieszając, około 10 minut. Doprawić 
sola i 
pieprzem.Brzuszki 
pstrągów nafaszerować warzywami. Dołożyć do każdego po plasterku 
masła. Z folii aluminiowej przygotować rękawy, włożyć do nich 
pstrągi z plasterkiem 
masła na wierzchu.Zapiekać około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.Zajadać gorące. Pyycha :)Darmowy Hosting CBA.PL
