ßßß
Białka ubić, dodawać powoli cukier puder, aż piana będzie sztywna.
Do wystudzonej czekolady z masłem dodać żółtka, zmiksować.
Delikatnie wymieszać białka z masą czekoladową i wlać do wyłożonej papierem formy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i piec 25 minut.
Pod żadnym pozorem nie wolno otwierać piekarnika w czasie pieczenia, bo ciasto opadnie. W czasie pieczenia trzeba zacząć przygotowywać piankę.
Rozpuścić masło i czekoladę w kąpieli wodnej i zostawić do ostygnięcia. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić, wtedy ciasto troszkę opadnie. Do przestudzonej czekolady dodać żółtka i razem zmiksować. Białka ubić, pod koniec ubijania dodawać po trochu cukier puder.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dodać do czekolady i całość połączyć z ubitymi białkami. Czekoladową pianę wylać na ostudzone ciasto i rozsmarować równą warstwę.
Wstawić blachę do lodówki na 5 godzin. Po tym czasie można podawać.
Smacznego!