Wykonanie
Błyskawiczne w przygotowaniu, wymieszać składniki, rozgrzać tłuszcz i można smażyć. Pączki na
serku homogenizowanym są idealne dla osób, którym brakuje czasu na przygotowanie pączków
drożdżowych. Takie zwykłe pączki muszą wyrastać, trzeba czekać, a te tego nie wymagają, bo nie są na drożdżach. Za mną już chodziły takie pączki dawno, spróbowałam kiedyś ich w jednej z „sieciówek” i chciałam właśnie upiec takie wilgotne pączki. Te właśnie takie są, takie jakie sobie wymyśliłam, takie jakie chciałam zjeść. Tłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami, więc trzeba zarzucić dietetyczne potrawy i smażyć smakołykiMam to szczęście, że moi domownicy z ochotą próbują nowych smaków, a może nie mają wyjścia, ale tymi pączkami są zachwyceni!Przy okazji zapraszam Was do wypróbowania przepisu i podzieleniem się efektami[cookd]
Składniki:– 400 g
serka homogenizowanego waniliowego;– 2 szklanki
mąki pszennej;– 4
jajka;– 2 łyżeczki
proszku do pieczenia;– 1 łyżka
cukru pudru;– szczypta
soli;– 50 ml
wódki;–
cukier puder do posypania;Wykonanie:
Serek zmiksować z
jajkami,
cukrem i
solą, dodać przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia oraz
wódkę. Wszystko zmiksować.Tłuszcz rozgrzać w rondlu do temp. 170 stopni. Za pomocą dwóch łyżeczek formować kulki, wrzucać na rozgrzany
olej, smażyć do złotego koloru z obu stron. Wyciągnąć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, jeszcze ciepłe obtoczyć w cukrze.Smacznego