ßßß
Składniki (4 porcje)300 ml pulpy pomidorowej (pomidory bez skórki w kawałkach)500 ml passaty pomidorowej (przetarte pomidory)¾ szklanki wody1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli (w wersji bardzo szybkiej może być z puszki, bardzo dobrze wypłukana pod wodą)1/2 - 3/4 szklanki mleka kokosowegopęczek drobnego szczypiorku1 łyżka mielonego czosnkupieprz, sól himalajska lub morska
PrzygotowanieUgotowany ryż włożyć do garnka i zalać ¾ szklanki wody. Zagotować i dodać passatę i pulpę. Doprowadzić do wrzenia, posolić, dodać odrobinę pieprzu, fasolę i czosnek oraz wlać mleko kokosowe. Wsypać umyty drobno pokrojony szczypiorek, odkładając 2 łyżki do posypania zupy. Wymieszać i podawać. Na talerzach udekorować pozostałym szczypiorkiem.