ßßß
Składniki (na 18 ciasteczek)1 szklanka mąki konopnej1 szklanka suszonych daktyli1 szklanka wiórków kokosowych¼ szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego1-2 łyżki miodu, słodu ryżowego lub ksylitolu2 jaja1 łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym
PrzygotowanieSypkie składniki wymieszać z misce. Daktyle zalać wrzątkiem na kilkanaście minut, odcedzić wodę i posiekać na drobne kawałki. Do sypkich składników dodać miód, posiekane daktyle lub inny dodatek słodzący, olej kokosowy i wbić jaja. Wyrobić drewnianą łyżką, aby powstała jednolita masa. Uformować w dłoniach kulki (można je lekko spłaszczać) i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180˚C na środkową półkę i piec przez około 12 minut.