ßßß
Składniki:100g masła 82%150g cukru200g.mleka w proszku100g wiórek kokosowych2 łyżeczki proszku do pieczenia200ml mleka200g mąki pszennej6 białek1 szczypta solimasło i bułka tarta do wysmarowania blaszkicukier puder do oprószenia babkiPrzygotowanie:Masło utrzeć z cukrem na puch , dodać mleko w proszku oraz mleo płynne dalej miksując.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Do masy mlecznej dodać białka , mąkę , proszek to pieczenia oraz wiórki kokosowe.Wymieszać delikatne łyżką do połączenia się składników. ( Nie miksować )Blaszkę na babkę z kominem natłuścić masłem oraz wysypać bułką tartą , wlać ciasto.Piekarnik nagrzać do 180st.Piec babkę ok 40 min , do suchego patyczka.Po upieczeniu wyjąć z piekarnika , pozostawić w formie do ostudzenia.Zimną posypać cukrem pudrem.
Smacznego