Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca
Ryż z
jabłkiem i
cynamonem to jedno z moich ulubionych dań ze względu na szybki sposób przygotowania. Nie
będę kłamać- cenię sobie prostotę w kuchni.Składniki:
Jabłko- 2 sztuki
Ryż brązowy- 1 woreczek
Ksylitol- 2 łyżeczki
CynamonMleko- 0,5 szklankiPrzepis :
Ryż ugotować z
wodą i
mlekiem przez 35 minut.
Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę.Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. Do miseczek na dół włożyć kawałki
jabłka, posypać
ksylitolem i
cynamonem. Na wierzch położyć
ryż, polać odrobiną
mleka. Piec w piekarniku przez około 10 minut.Z przepisu wyjdą 2 porcje.Jedna porcja dostarcza około:B-4 , 5 g T-1 , 5 g W-62 g E- 248 , 5 kcal WW-6

LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena

D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]