Wykonanie
Łatwe ciasto, robi się prawie samo, smakiem zachwyca i znika w mgnieniu oka. Bardzo trafnym dodatkiem jest
beza kokosowa na górze tego ciasta bez niej było by nijakie. Piekłam w formie o średnicy 23 cm, w 180 stopniach przez 50 minut, jednak po 50 minutach warto sprawdzić ciasto patyczkiem dla pewności. Przepis pochodzi ze strony ewawachowicz.pl

Składniki:5
jajek1 1/2 szklanki
cukru (dałam mniej)łyżka
cukru waniliowegoszklanka
maślanki (u mnie truskawkowa)1/2 szklanki
oleju z pestek
winogron (dałam
olej)2 1/2 szklanki
mąki3 łyżeczki
proszku do pieczenia100g wiórek
kokosowychWykonanie:Szklankę
cukru,
cukier waniliowy, 2
jajka, 3
żółtka utrzeć mikserem na gładką masę następnie wlać
olej i
maślankę oraz wsypać
mąkę i
proszek do pieczenia, jeszcze raz zmiksować. Ciasto wylać na blaszkę.Pozostałe 3
białka ubić na sztywno razem z połową szklanki
cukru pod koniec dodając
wiórki kokosowe. Pianę wyłożyć na ciasto. Upiec.