Wykonanie
Ciasto bardzo łatwe w wykonaniu, połączenie
maku,
kokosu i kremu mega pyszne <3 Przepis pochodzi z książki 183 nowe przepisy siostry Anastazji. Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 42 cm, nie wychodzi zbytnio wysokie.

Składniki:ciasto6
białek2 czubate szklanki
kokosu1 niepełna szklanka
maku sparzonego wrzątkiem ale suchego1 niepełna szklanka
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczeniamasa6
żółtek1
budyń śmietankowy1 łyżka
mąki6 łyżek
cukru0,5 l
mleka25 dag
masłakieliszek
spirytusudodatkowopuszka
ananasa3 paczki
herbatnikówspirytusWykonanie:ciasto
Białka ubić na sztywna pianę z
cukrem, dodać
mak kokos,
proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec na złoty kolor w 180 stopniach przez około 15-20 minut.masaZ
mleka,
żółtek,
cukru, budyniu,
mąki ugotować
budyń i odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Masło utrzeć z zimnym
budyniem i kieliszkiem
spirytusu.Ciasto nasączyć mieszanką
spirytusu i
soku z ananasa. Na ciasto wyłożyć pół masy na nią pokrojone w kostkę
ananasy, przykryć drugą częścią masy. Na masę wyłożyć
herbatniki namoczone w
alkoholu, całość polać polewą.Smacznego ; )