ßßß
Składniki:3/4 szklanki Lubella Mąka Puszysta Tortowa3/4 szklanki mąki ziemniaczanej5 jajek1 szklanka cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniaskórka otarta z 2 cytrynskórka otarta z 1 pomarańczyskórka otarta z 1 limonki4 czubate łyżki majonezuWykonanie:Foremkę z kominkiem smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy mikserem kuchennym na pianę i wsypujemy powoli cukier, do momentu aż powstanie beza. Dodajemy po kolei oddzielone wcześniej żółtka oraz majonez i całość przez chwilę ubijamy. Następnie dołączamy – Lubella Mąkę Puszysta Tortową oraz mąkę ziemniaczaną, które zagwarantują odpowiednią puszystość i miękkość ciasta. Dzięki ich gładkiej strukturze nie musimy używać sitka, co wpływa na skrócenie czasu przygotowywania. Do tak powstałej masy dosypujemy proszek do pieczenia i mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Po ich złączeniu w ciasto, dodajemy skórki cytrusowe, przelewamy całość do foremki i pieczemy 50 minut, w temperaturze 180 stopni.