Wykonanie

Gulasz
rybny to świetny pomysł na
rybę, a jednocześnie lekki, smaczny i bardzo zdrowy obiad. Jeśli chcesz się zdrowo odżywiać, obowiazkowo włącz do menu
ryby. To nieskomplikowane danie robi się naprawdę szybko i smakuje obłędnie.Składniki:

400 g
filetów z dorsza1
cebula2 łyżki
koncentratu pomidorowego50-100 g
boczku3 średnie
ziemniaki1-2 łyżeczki
słodkiej papryki w proszku
sól,
pieprzsok z cytryny2 szklanki
wywaru z warzyw1-2
czerwone paprykiWykonanie:
filety z dorsza pokroić w grubą kostkę, skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą i
pieprzem, odstawić do lodówkipokrojony w kostkę
boczek częściowo stopić, dodać pokrojoną w kostke
cebulę i
paprykę, lekko podsmażyć, dodać 1-2 łyżeczki
papryki i
koncentrat pomidorowy, zagotować z
wywarem. Dodać
ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki i dusić pod przykryciem, aż
będa miękkie. Pod sam koniec dołożyć na 2-3 minuty
rybę, aż dojdzieSMACZNEGO !