Wykonanie
Bardzo lubię dodatek
selera konserwowego w sałatkach, więc "pakuję go" wszędzie, gdzie jego smak pasuje do kompozycji.Tym razem słoik
selera wykorzystałam do szybkościowej sałatki, której zrobienie ograniczymy do pokrojenia zaledwie kilku składników.Kocham takie expresowe sałatki, bo z reguły wciąż się spieszę, i mój czas przeznaczony na siedzenie w kuchni, jest zazwyczaj bardzo ograniczony.Gwarantuję Wam jednak, że
sałatka mimo, że nie zawiera wielu składników jest pyszna! :))

Składniki:sło ik
selera konserwowego200g
chudej szynki (dowolnej: wieprzowej lub drobiowej)1 puszka
kukurydzy3-4
ogórki konserwowemajonezkoperek lub
szczypioreksólpieprzWykonanie:
Seler odsączamy z zalewy, pasma kroimy drobniej.
Szynkę i
ogórek kroimy na drobną kostkę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy z
majonezem. Dodajemy
szczypiorek lub
koperek oraz
sól i
pieprz do smaku.Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.