Wykonanie
Jeśli lubicie cebularze to musicie spróbować tych przygotowanych na bazie
ciasta francuskiego. Są absolutnie przepyszne zarówna na ciepło jak i zimno i można je zrobić w 20 minut. Doskonale sprawdza się jako przekąska na przyjęcia i imprezy.

Składniki:opakowanie
ciasta francuskiego2 duże
czerwone cebuleolej do smażenia15dag
żółtego serasól,
czarny pieprzjajkomak do posypaniaSposób przygotowania:
Cebule siekamy w piórka. Na patelni rozgrzewamy nieco
oleju i szklimy
cebulkę. Studzimy.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Ciasto rozwijamy i wykładamy równa warstwę podsmażonej
cebulki (zostawiając krótszy bok na szerokość około 5cm bez nadzienia. Na
cebulce równa warstwą wysypujemy
start ser. Całość solimy i
pieprzymy. Zawijamy wzdłuż krótszego
boku w rulon.
Ostrym nożem kroimy na kawałki o szerokości około 2cm.
Jajko roztrzepujemy i pędzelkiem smarujemy wierzch i boki każdego kawałka. Wierzch posypujemy
makiem.Pieczemy w 210 stopniach C przez około 12-15 minut do zarumienienia.