Wykonanie
Pyszne, mięciutkie
waniliowe babeczki to świetny dodatek do
kawy czy podwieczorku. Takie małe co nieco na kilka gryzów z pewnością sprawdzi się tez jako deser dla dzieci.

Składniki:(na około 22szt)120 g
masła110 g
cukru pudru2 duże
jajkalaska wanilii200 g
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżki
likieru Baileysdo dekoracji:
bita śmietanakolorowa posypkaSposób przygotowania:
Masło utrzeć z
cukrem do uzyskania białej, puszystej masy a następnie dodawać stopniowo po jednym
jajku oraz miąższ
laski wanilii. Przesiać
proszek do pieczenia z
mąką i dodawać stopniowo do masy. Na końcu dolać
likier i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.Do foremek do muffinek włożyć papilotki nałożyć do nich ciasto do około ¾ wysokości foremki.Piec około 15-18 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni C. Przed podaniem udekorować rozetką
bitej śmietany i kolorową posypką.