Wykonanie
            
Takie paszteciki to świetny pomysł na wykorzystanie 
mięsa z rosołu czy innych zup gotowanych na 
mięsie. Przygotowuję je dość często, bo robi się je szybko i są bardzo smaczne. Dziś miałam kawałek 
wołowiny, była dość sucha, więc dodałam do farszu trochę podsmażonego 
boczku, aby paszteciki były bardziej soczyste. Jeśli mam do wykorzystania gotowane 
mięso drobiowe to nie dodaję do niego 
boczku, tylko 
marchewkę z rosołu lub podsmażona 
cebulkę. Polecam :)Składniki ( na 8 sztuk )- płat gotowego 
ciasta francuskiego- ok. 35-40 dkg. ugotowanego 
mięsa wołowego rosołowego- 1 
jajko- 3-4 plasterki 
boczku parzonego- 1 łyżeczka 
masła klarowanego- 
sól, 
pieprzDodatkowo- kilka łyżek 
mlekaWykonanie
Boczek kroję w drobniutką kosteczkę, przesmażam na rumiano na łyżeczce 
masła.Ugotowane, przestudzone 
mięso mielę w maszynce do mielenia, przekładam do miseczki. Do 
mięsa dodaję surowe 
jajko, ostudzony 
boczek, 
sól i 
pieprz do smaku. Dokładnie mieszam.Ciasto rozwijam i kroję na 8 równych prostokątów. Na każdy z nich rozkładam farsz i zwijam w rulonik.Z wierzchu każdy pasztecik smaruję przy pomocy pędzelka 
mlekiem. Gotowe paszteciki przekładam na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę 15 minut w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem.Smacznego.
