Wykonanie
SKŁADNIKI:1 kg
sera twarogowego na sernik150 g
twarogu koziego150 g
sera koziego w plastrach3 ugotowane
buraki (około 600-700 g)4
jajka2 łyżki
mąki ziemniaczanej1 łyżka suszonej
bazyliigarść listków świeżej
bazylii1/2 płaskiej łyżeczki
proszku do pieczeniaPRZYGOTOWANIE:Wcześniej ugotuj
buraki lub kup już ugotowane (ta opcja jest dla tych, których jak i mnie ochota na takie ciasto nadejdzie od tak i muszę je zrobić od razu). Ugotowane
buraki pokrój w kostkę (wcześniej należy je obrać jeżeli gotowaliście je sami). Umieść w naczyniu miksującym thermomixa (lub zwyczajnego miksera). Miksuj do uzyskania gładkiej masy na najwyższych obrotach 15 s/ obr.10. Następnie dodaj pozostałe składniki i powtórz czynność przedłużając czas miksowania do 2 minut. 2 min/obr. 10.Masę przelej do formy i wstaw do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i piecz 1 godzinę. U mnie najlepiej sprawdza się funkcja pieczenia termoobieg z grzaniem góry i dołu. Pozostaw do ostygnięcia w piekarniku.Swojego serniczka ozdobiłam plasterkami
buraka,
syropem brzoskwiniowym,
kozim serem i świeżą
bazylią.SMACZNEGO !!!
Real Pharm Calorie Free Sauce to
syrop z naturalnymi dodatkami smakowymi idealny do owsianki, naleśników,
jogurtów, szejków
białkowych i wielu innych produktów.
Syropy Calorie Free Sauce doskonale sprawdza się jako dodatek do ciast, deserów,
lodów, wspaniale uzupełnia soczysty smak
owoców, doskonale pasuje do gofrów, naleśników czy tostów francuskich. Połączony z
mlekiem stanowi doskonałą bazę do orzeźwiających shaków latem, lub rozgrzewających słodkich
napoi w zimowe wieczory.