ßßß Cookit - przepis na Kuskus z miętą i czarnymi oliwkami

Kuskus z miętą i czarnymi oliwkami

nazwa

Wykonanie

Pin It
Ostatnio zapałałam miłością do kasz. Przerabiam jej różne rodzaje, odkrywam nowe i doceniam te już znane gatunki. Dziś zapraszam Was na kuskus w wersji orientalnej, czyli z miętą i oliwkami. Można go jeść jako dodatek do mięsa, lub jako osobne danie. Doskonała na ciepło, wtedy poczujemy jeszcze mocniej cudny aromat mięty.
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
1 szklanka suchego kuskusu
2 szklanki bulionu
2 łyżki posiekanej mięty
2 garści czarnych oliwek
sok 1/2 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek EV
sól
pieprz
Wykonanie:
Kaszkę wsypujemy do miski, zalewamy ją gorący bulionem. Przykrywamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mieszamy ją widelcem, dodajemy pozostałe składniki: miętę, pokrojone oliwki, sok z cytryny, oliwę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Źródło:http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/02/kuskus-z-mieta-i-czarnymi-oliwkami.html