Wykonanie
Pin It
Ostatnio zapałałam miłością do
kasz. Przerabiam jej różne rodzaje, odkrywam nowe i doceniam te już znane gatunki. Dziś zapraszam Was na
kuskus w wersji orientalnej, czyli z
miętą i
oliwkami. Można go jeść jako dodatek do
mięsa, lub jako osobne danie. Doskonała na ciepło, wtedy poczujemy jeszcze mocniej cudny aromat
mięty.
Czas przygotowania: 20 minutSkładniki:1 szklanka suchego
kuskusu2 szklanki
bulionu2 łyżki posiekanej
mięty2 garści czarnych
oliweksok 1/2
cytryny2 łyżki
oliwy z oliwek EV
sólpieprzWykonanie:
Kaszkę wsypujemy do miski, zalewamy ją gorący
bulionem. Przykrywamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mieszamy ją widelcem, dodajemy pozostałe składniki:
miętę, pokrojone
oliwki,
sok z cytryny,
oliwę i
przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.