Wykonanie
Pin It
Zapraszam na pyszne i zdrowe śniadanie z sezonowymi
owocami. Dziś, jako dodatek do
płatków owsianych wybrałam dla Was pyszne i soczyste
mango oraz zdrowe i apetyczne ziarenka
granatu. Wszystko uzupełnia
kokosowy aromat wiórków. Mówię Wam pycha !
Czas przygotowania: 5 0 minutProporcje dla 2 osóbSkładniki:3/4 szklanki
płatków owsianych zwykłych (nie tych błyskawicznych)1,5 szklanki
mlekaszczypta
soli1/2 łyżeczki
masłabrązowy cukier do smaku2 łyżki
wiórków kokosowych1/2 szklanka pokrojonego
mangoziarenka
granatuwiórki kokosowe do posypania
Wykonanie:Do garnuszka, najlepiej z grubym dnem, wlewamy
mleko, dodajemy
płatki,
wiórki kokosowe,
sól i odstawiamy na 30 minut. Następnie gotujemy, aż
mleko zacznie wrzeć. Wtedy zmniejszamy ogień i gotujemy
płatki przez około 15 minut, pilnując, aby się nie przypaliły, do uzyskania pożądanej konsystencji . Dodajemy
masło,
cukier i mieszamy.Owsiankę przekładamy do miseczki, na wierzchu układamy
mango i ziarenka
granatu, posypujemy
kokosem.