Wykonanie
Pin It

Zapraszam na relację z bardzo słodkich i bardzo smakowitych warsztatów, w których miałam przyjemność uczestniczyć na zaproszenie
marki E.Wedel.


W ubiegły piątek 26 lutego miałam przyjemność brać udział w warsztatach kulinarnych "Gotuj z E.Wedel". Warsztaty odbyły się w warszawskim kulinarnym Food Lab Studio. Nasze dania przygotowywaliśmy pod czujnym
okiem Mistrzów
Czekolady, czyli Joanny Klimas-Profus i Janusza Profus. Wraz z nami gotował też przesympatyczny Warrgorek, czyli bohater najnowszej kampanii reklamowej Wedla.



Uczestnicy warsztatów zostali podzieleni na dwie grupy. Jedna grupa przygotowywała danie wytrawne, druga słodkie. Głównym bohaterem i myślą przewodnią było wedlowskie
kakao ciemne z Ghany.Naszym kulinarnym wyzwaniem były dwa dania:vege burgery z
burakiem i
kaszą jaglanąkakaową bezę z kremem
chałwowymJa miałam przyjemność być w drugiej grupie, pod dowództwem Mistrza Janusza, która miała za zadanie przygotować
bezę. Uwielbiam
bezy - któż ich nie uwielbia ? - dlatego bardzo przypadł mi do gustu mój przydział . Mistrz zdradził nam kilka sekretów związanych z upieczeniem idealnej
bezy. Zbliżają się Święta Wielkanocne, więc to będzie dobry moment, aby upiec
bezę w domu, a tym sprawdzić czy byłam uważną uczennicą... ?



Nasze
bezy prezentowały się rewelacyjnie, były pełne kolorowych
owoców i pysznego kremu
chałwowego, przygotowanego na bazie
mascarpone. W smaku były idealne, nie za słodkie, a krem
chałwowy był dla mnie prawdziwym odkryciem.



Bardzo dziękuję organizatorom warsztatów za zaproszenie. Było bardzo sympatycznie, wesoło, twórczo, smacznie i baaardzo niebiesko.