ßßß
250 g twarogu sernikowego250 ml kremówki 36%2 łyżeczki żelatyny1/3 szklanki wody3 łyżki cukru pudruniebieska galaretkaperełki cukrowe do ozdobyŻelatynę zalać wodą i zostawić do napęcznienia.Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, a następnie po łyżce dodawać twaróg sernikowy i wolno zmiksować do wymieszania się masy.Napęczniałą żelatynę podgrzać chwilę w mikrofalówce do rozpuszczenia i gorącą wlać do masy, szybko rozmieszać.Rozłożyć masę do pucharków, zostawić trochę w misce masy na potem - ozdobimy wierzch deseru.Galaretkę rozpuścić w odrobinę mniejszej ilości wody (jeśli jest 500 ml to 400 ml wlać), zostawić do ostudzenia i tężejącą wlać do pucharków.Włożyć do lodówki, a kiedy całość stężeje masę kremówkową przełożyć do szprycy z końcówką (gwiazdka) i wycisnąć na wierzch galaretki.Posypać ozdobami cukrowymi.