ßßß
SPÓD:MASA SEROWA:700 g twarogu półtłustego lub tłustego (zmielonego dwukrotnie, ja wrzucam ser do malaksera i miksuję)1 łyżka soku z cytryny1/2 szklanki śmietany kremówki 36% albo jogurtu naturalnego (125 ml) – ( z jogurtem jest również pyszne)200 g drobnego cukru2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szkl gorącej wodyDODATKOWO:galaretkakonfitura truskawkowa lub wiśniowa
WYKONANIE:Twaróg zmiksować z sokiem, cukrem. Dodać jogurt a na końcu zimną żelatynę. Z biszkopta foremkami do ciastek wyciąć gwiazdki i po jednej włożyć na dno kieliszka, na biszkopt położyć łyżeczkę konfitury, następnie szprycą wycisnąć masę serową, na którą wylewamy galaretkę. Na środek można położyć po jednej wisience z konfitury.SMACZNEGO !!!