Wykonanie
Bardzo prosty sernik na zimno, wymagający od nas dosłownie kilku składników. Sernik jest delikatny, nie przesłodzony, a jego wygląd zależy od kolorów
galaretek, które użyjemy.Zapewniam, że będzie smakował dorosłym, a zachwyci swym wyglądem dzieci ... :))
Składniki: (na tortownicę 22cm średnicy)1kg
twarogu sernikowego w wiaderku5
galaretek o dowolnych smakach i kolorach3 łyżki
cukru pudru (chyba, że lubimy bardzo słodkie ciasta - wtedy możemy ilość
cukru zwiększyć)Wykonanie:
Każdą
galaretkę zalewamy 250ml wrzątku. Mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia.
Twaróg mieszamy z
cukrem pudrem dzielimy na 5 części.Do każdej wystudzonej
galaretki dodajemy 1 część
twarogu. Dokładnie mieszamy, aby masa była jednolita. Tortownicę wykładamy folią spożywczą. Wylewamy po kolei wszystkie masy
serowe (płynne) na środek foremki, jedna warstwa na drugą. Wstawiamy sernik do lodówki, by masa całkowicie stężała.