Wykonanie
W komosie rozsmakowałam się już jakiś czas temu.
Pisałam o jej właściwościach zdrowotnych przy okazji tego wpisu (komosa z warzywami - klik). Dziś mam dla Was wersję na słodko, z dodatkiem pysznej
gorzkiej czekolady. Smacznego!Składniki (2 porcje):pół szklanki (90 g) komosy ryżowej białej1 łyżeczka
oleju kokosowegoszczypta
soli3/4 szklanki
mleka roślinnego2 łyżeczki
miodu (lub więcej, jeśli
mleko roślinne nie jest wystarczająco słodkie)szklanka
malin (użyłam mrożonych)1
banan20 g
czekolady gorzkiej, min. 70%
kakao1. Komosę przepłucz, następnie zalej
mlekiem, dodaj
olej i
sól. Gotuj do miękkości (ok. 15-20 minut), od czasu do czasu mieszając.2. Wymieszaj z
miodem i przełóż do miseczek.3. Dodaj
maliny, pokrojonego
banana i
czekoladę. Możesz posypać odrobiną
kakao lub startą
czekoladą.Energia(1 porcja)
BiałkoTłuszczWęglowodanyBłonnik418 kcal9 , 5 g16 , 1 g63 g9 , 8 g