Wraz ze wzrostem temperatury powietrza nabieramy ochoty na lekkie i zdrowe posiłki. Z ciężkich, tłustych wędlin przerzucamy się na lekkie twarożki, warzywa i owoce. Dzisiejsza propozycja nadaje się doskonale jako dodatek do świeżego pieczywa albo jako samodzielny posiłek. Po raz pierwszy przygotowałam go jako farsz do gryczanych naleśników i w tej roli sprawdził się także fantastycznie. Najlepiej smakuje po paru godzinach od przygotowania, po tzw. przegryzieniu :)400 g chudego twarogu200 g serka homogenizowanego 0%1/2 zielonej papryki1/2 czerwonej papryki4 łyżki posiekanego szczypiorku1/2 łyżeczki pieprzu2/3 łyżeczki soliNa dużych oczkach tarki ucieramy paprykę oraz siekamy szczypiorek, warzywa łączymy w miseczce z twarogiem, serkiem homogenizowanym (można zastąpić bardzo gęstym jogurtem np. greckim light) oraz przyprawami. Gotowy twarożek podajemy z pieczywem.Smacznego :)