Wykonanie
Soczewicę odkryłam dość niedawno. Choć w
sumie znałam ją już dawno, ale jakoś nigdy do niczego mi nie pasowała. Na szczęście całkiem niedawno ponownie wpadła mi w r ęce, więc postanowiłam sp róbować ponownie :) Do ugotowanej
soczewic y dodałam
suszone pomidory,
pestki słonecznika oraz ulubione
przyprawy . Chwila blendowania i otrzy małam pyszną pastę do
chleba (lub
wafli w moim przypadku :)) Idealna d la wegan oraz miłośników
soczewicy :)

150g ugotowanej,
czerwonej soczewicyząbek
czosnku10
suszonych pomidorów w zalewie2 łyżki pestek dyni2 łyżki zalewy z
suszonych pomidorówpół łyżeczki
soku z cytrynypół łyżeczki
currysól,
pieprzDo misy blendera przełóż wystudzoną,
czerwoną soczewicę,
czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojone
suszone pomidory,
pestki dyni oraz
sok z cytryny, zalewę z
suszonych pomidorów oraz
przyprawy. Całość dokładnie zblenduj. Dopraw do smaku. Gotową pastę przełóż do słoiczka, przechowuj w lodówce.Smacznego :)
